1. Γιατί παρασκευάζεται με τη μέθοδο GMP

2. Γιατί βγαίνει από το κακάο. Η μελατονίνη είναι ένα αμινοξέο το οποίο εκρίνεται από τον κωνοειδή αδένα. Γεννιέται ως τρυπτοφάνη και με τη μεταβολή της θερμοκρασίας του σώματος και του φωτός μετατρέπεται σε σεροτονίνη την ημέρα: με το σκοτάδι μετατρέπεται σε μελατονίνη η οποία εξάγεται από το κακάο,(πλούσιο σε σεροτονίνη),αρα έχει καλύτερη ποιότητα.

3.Γιατι περιέχει ψευδάργυρο …Υπάρχει όμως μια ερώτηση που θα ήθελα να θέσω σχετικά με τη χορήγηση της μελατονίνης σε συνδυασμό με ψευδάργυρο: γιατί αυτός ο συνδυασμός; Γιατί την ίδια περίοδο που διεξήγαγα τις έρευνες πάνω στη μελατονίνη στο INRCA της Ανκόνας (Istituto di ricerche gerontologiche Nino Masera),οι ερευνητές και συνάδελφοι Nicola Fabris και Eugenio Mocchegiani, εδώ και χρόνια αφιερωμένοι στην έρευνα των διεγερτικών του ανοσοποιητικού και της αντιγηραντικής δράσης του ψευδάργυρου, στα πλαίσια μιας θεωρίας πάνω στα αίτια και την πορεία της γήρανσης πραγματοποιούσαν μια έρευνα πάνω σε ασθενείς με AIDS. Κάνανε έτσι την εξαιρετική διαπίστωση ότι ο ψευδάργυρος, χορηγoύμενος από το στόμα, δρα προληπτικά όσον αφορά το μεγαλύτερο μέρος των λεγόμενων οπορτουνιστικών ασθενειών (ιογενών, μυκητιακων ,βακτηριδιακών και παρασιτικών) που προσβάλλουν τους ασθενείς με AIDS με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι παραπάνω σημαντικές εργασίες δημοσιεύθηκαν στα ιατρικά περιοδικά journal of the American Association (JAMA) το 1988,και στο Journal of Nutrition το 2000.Το συμπέρασμα ήταν αναμενόμενο: o ψευδάργυρος είναι σε θέση να προλαμβάνει τις ασθένειες που συνδέονται με το AIDS. Η μελατονίνη αντίθετα; Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ορισμένοι ερευνητές μεταξύ των οποίων κ’ εγώ, πραγματοποιήσαμε ορισμένες έρευνες, τις οποίες εν συνεχεία δημοσιεύσαμε σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά, διαπιστώνοντας ότι η μελατονίνη από μονή της είναι σε θέση να επαναφέρει τα επίπεδα του Ψευδάργυρου σε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα ηλικιωμένων πειραματόζωων. Προέκυπτε λοιπόν ξεκάθαρα η ύπαρξη μιας άμεσης σχέσης ανάμεσα στο ψευδάργυρο και τη μελατονίνη. Επιπλέον η δράση τους εκδηλωνόταν ως συνεργός στην αποκατάσταση του ανοσοποιητικού κατά τη διάρκεια της γήρανσης! Είναι πράγματι γνωστό ότι η έλλειψη ψευδαργύρου αποτελεί μια βασική παράμετρο που συνδέεται με τη γήρανση(τα επίπεδα του ελλατώνονται με το πέρασμα των χρόνων). Με βάση τα παραπάνω ενθαρρυντικά αποτελέσματα κλινικού και πειραματικού χαρακτήρα, που αφορούσαν τη γρήγορη ανασυγκρότηση του ανοσοποιητικού με το διώνυμο ψευδάργυρο-μελατονινη, πέρασα στη δημιουργία ενός συνδυασμού μεταξύ μελατονίνης και ψευδαργύρου. Στην επόμενη φάση αξίζει να σημειωθεί εκείνη σχετική με τις κλινικές έρευνες πάνω στη χρήση της μελατονίνης σε συνδυασμό με ένα οργανικό σκεύασμα του ψευδαργύρου(το οποίο έχει το πλεονέκτημα να απορροφάται καλύτερα στις οργανικές διαδικασίες στις οποίες ο ψευδάργυρος είναι αναγκαίο τμήμα για περισσότερα από 200 ένζυμα), αναγνώρισα στους Αφρικανούς ασθενείς το ιδανικό έδαφος για την αξιολόγηση του συνδυασμού των στοιχείων αυτού του είδους, στοιχείων χωρίς τοξικότητα και παρενέργειες, επιπλέον και για τη χαμηλή τιμή της μελατονίνης, και λαμβάνοντας υπόψη την έσχατη κατάσταση της φτώχειας των αφρικανικών πληθυσμών.
Σημειώσεις από το βιβλίο "Centoventi e passa, di media" του κάθ.Walter Pierpaoli και Pippo ZappullaMultilenguages section Key Melatonin
hit tracker